المقادير :
كوب زبدة
كوب شيكولاتة غامقة مبشورة ( اكتر من 60 % كاكاو )
نصف كوب سكر
2 بيضة كاملة
2 صفار بيض
فانيلا غامقة
2 ملعقة كبيرة دقيق
طريقة التحضير :
-تذوب الزبدة على نار هادئة، ثم ترفع من على النار، ويضاف اليها الشيكولاتة مع التقليب حتى ذوبان الشيكولاتة.
-في اناء اخر، يضرب البيض مع السكر والفانيلا بالمضرب اليدوي.
-يضاف خليط الشيكولاتة لخليط البيض، ويقلب، ثم يضاف الدقيق ( 1او 2 ملعقة ، كل مقدار له قوام مختلف ).
-يصب الخليط في قوالب صغيرة مبطنة بالزيت والكاكاو ( يملأ حوالي ¾ القالب ).
-تدخل الفرن 10 – 12 دقيقة على درجة 180، (مع مراعاة وسط القوالب بيكون لسه طري)
-تترك قليلا لترتاح ثم تقلب و تقدم مع الايس كريم وصوص الشيكولاتة.